O‘ZBEKISTON SSR MAKTABLARIDA TARIX VA IJTIMOIY FANLARNI O‘QITILISHI (ХХ asrning 30-yillari) - Qodirova, Ra’no (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Sovet hokimiyati O‘zbekiston SSRda yangi maorif tizimini shakllantirishda harakat qilgan. Maorif tizimi “madaniy inqilob” jarayonida qaytadan qurilgan. Lekin sovetlarning bu davrdagi asosiy maqsadi partiya uchun xizmat qiladigan kadrlar tayyorlashga qaratilgan. Mazkur maqolada aynan sovet hokimiyatining maktablarda tarix ta’limini o‘qitishda o‘z g‘oyalarini qanday tadbiq qilganligi haqida ayrim ma’lumotlar berib o‘tilgan.