YOSHLAR IQTISODIY FAOLLIGINING TARIXIY GENEZISI VA RIVOJLANISH OMILLARI - Tolipov, Baxtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada yoshlar iqtisodiy faolligining tarixiy genezisi, uning shakllanish bosqichlari va rivojlanish omillari tahlil qilingan. Unda yoshlarning mehnat bozori, tadbirkorlik va innovatsion faoliyatdagi oʻrni, shuningdek, ularning iqtisodiy tashabbusini qoʻllab-quvvatlashga qaratilgan davlat siyosatining evolyutsiyasi yoritilgan. Tadqiqotda tarixiy, ijtimoiy va institutsional omillar oʻzaro bogʻliq holda oʻrganilib, yoshlarning iqtisodiy faolligini oshirishda taʼlim, raqamli texnologiyalar va huquqiy muhitning roli alohida koʻrsatib oʻtilgan. Maqola yoshlar iqtisodiy tafakkuri va fuqarolik masʼuliyatini shakllantirishdagi ijtimoiy-iqtisodiy mexanizmlarni tahlil qilishga qaratilgan.