HUSAYN VOIZ KASHIFIY IJODIDA MA’NAVIY-AXLOQIY FAZILATLARNING RIVOJLANISH MEXANIZMI - Рахматов, Нуриддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Husayn Voiz Kashifiyning asarlarida ma’naviy-axloqiy fazilatlar tushunchasini tahlil qiladi. Unda ustoz va shogird o‘rtasidagi munosabatlar, odob va muloyimlik, halollik, sabr-toqat, qanoat, adolat, sadoqat va vafo, ishonch va taqvo, rahm-shafqat, o‘zaro hamkorlik va suhbat, shuningdek, zamon talablariga ko‘ra idrok va tafakkur masalalari yoritilgan.