IQTISODIY ADOLAT VA FAROVONLIK FALSAFASI: ETIK TAMOYILLAR VA IJTIMOIY NOMUTANOSIBLIKLAR TAHLILI - Ismoilov, Maxamadixon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada yashil iqtisodiyot falsafasi iqtisodiy manfaat va ekologik axloqiylik oʻrtasidagi uygʻunlik tamoyillari nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Tadqiqotda barqaror rivojlanish konsepsiyasi asosida iqtisodiy oʻsish jarayonida inson va tabiat oʻrtasidagi ontologik muvozanatni tiklash zarurati asoslanadi. Shuningdek, ekologik javobgarlik, resurs tejamkorlik, uglerod neytralligi, yashil moliya va innovatsion texnologiyalarni joriy etishning falsafiy hamda axloqiy jihatlari oʻrganiladi. Maqola natijasida iqtisodiy samaradorlik va ekologik adolat uygʻunlashuvi uchun konseptual yondashuvlar ishlab chiqiladi.