ISLOM HUQUQIDA MULKIY HUQUQLAR PARADIGMASI - Amonov, Zavqiddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada islom huquqida mulkiy huquqlar tushunchasi, uning manbalari va mazmuni tahlil qilinadi. Shariatda mulk borasidagi asosiy tamoyillar Qurʼon va Sunnatga tayangan holda shakllanib, insonning mulk ustidan mutlaq egalik qilmasligi, balki uni Alloh tomonidan berilgan omonat sifatida boshqarishi kerakligi eʼtirof etiladi. Islom huquqida mulkiy huquqlar nafaqat iqtisodiy va yuridik munosabatlarni, balki axloqiy-etik qoidalarni ham oʻz ichiga oladi. Maqolada mulkning kelib chiqishi, undan foydalanish meʼyorlari, mulkning oʻtishi, halol va harom konsepsiyasi, shuningdek, zamonaviy fuqarolik huquqi bilan oʻxshash va farqli jihatlar solishtirma-huquqiy tahlil asosida yoritilgan.