МИКРОМОЛИЯЛАШТИРИШНИНГ ЧЕТ ЭЛ ТАЖРИБАСИ ВА ИЖТИМОИЙ МУАММОЛАРНИ ҲАЛ ЭТИШДАГИ РОЛИ - Баратов, Махсудали (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада микромолиялаштиришнинг илмий-назарий асослари ва дунё бўйлаб микромолиявий хизматлар бозорининг шаклланиши ва тараққиётининг ўзига хос хусусиятлари очиб берилган. «Grameen Bank»нинг микромолиялаштириш бозоридаги тажрибалари ўрганилган ҳамда ривожланиш даражаси паст бўлган, ривожланаётган ва тараққий этган мамлакатлар иқтисодиётида микромолиялаштиришнинг роли ёритилган. Тадқиқот натижалари асосида Ўзбекистонда кичик бизнес субъектларини микромолиялаштиришни такомиллаштиришга йўналтирилган илмий асосланган таклиф-тавсиялар тишлаб чиқилган.