GENDER TENGLIKNI TAʼMINLASH BORASIDA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASI TAHLILI - Maxmudjanova, Mohiraxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada xorijiy mamlakatlarda gender tengligini taʼminlash boʻyicha qoʻllanilayotgan huquqiy va institutsional mexanizmlar tahlil qilingan. Skandinaviya va Yevropa Ittifoqi davlatlarida teng imkoniyatlar, jamoatchilik nazorati kabi vositalarning samaradorligi yoritilgan. Shu bilan birga, mehnat bozoridagi tengsizlik va qaror qabul qilish jarayonlarida ayollar ulushi kamligi kabi saqlanib kelayotgan muammolar tahlil etilgan. Tadqiqot xorijiy tajribaning Oʻzbekistonda gender tengligi siyosati va qonunchilikni takomillashtirishda oʻrni muhim ekanini koʻrsatadi. Umuman, maqolada ilgʻor xalqaro amaliyotning milliy amaliyotga integratsiya qilish imkoniyatlari asoslangan holda bayon etilgan.