QORAQALPOGʻISTONDA ARXEOLOGIYA FANINING RIVOJLANISH TARIXIDAN - Aytmuratova, Janilsin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Qoraqalpogʻistonda arxeologiya fanining rivojlanish tarixi soʻz etiladi. Bunda asosan, arxeologiya fanining rivojlanishiga hissa qoʻshgan arxeolog olimlarimizning olib borgan arxeologik tadqiqotlari, ilmiy faoliyati yoritib beriladi.