XOTIN-QIZLARNING PEDAGOGIK FAOLIYATDA TUTGAN OʻRNI: TARIXIY JARAYON VA HOZIRGI TENDENSIYALAR - Elboyeva, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada xotin-qizlarning pedagogik faoliyatda tutgan oʻrni tarixiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi, shuningdek, taʼlim tizimidagi hozirgi tendensiyalar yoritiladi. Ayollarning taʼlim jarayoniga qoʻshgan hissasi, ularning pedagogik faoliyatda tutgan mavqeyi, jamiyat taraqqiyotiga taʼsiri hamda gender tengligini taʼminlashga qaratilgan islohotlar oʻrganiladi. Maqolada tarixiy bosqichlar bilan bir qatorda zamonaviy taʼlim tizimidagi ayol pedagoglarning roli va ularning professional rivojlanish imkoniyatlari ham yoritib beriladi.