QOʻY VA ECHKILAR BOSH SONINI EKONOMETRIK MODELLAR ASOSIDA PROGNOZLASH VA RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI (QORAQALPOGʻISTON RESPUBLIKASI QOʻNGʻIROT TUMANI MISOLIDA) - Gabbarov, Sabit (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasi Qoʻngʻirot tumanida qoʻy va echkilar bosh sonini prognozlash va chorvachilik tarkibini optimal shakllantirish masalalari koʻrib chiqilgan. Tadqiqotda 1990-2023 yillar davomidagi statistik maʼlumotlar asosida ekonometrik modeli ishlab chiqilgan. Prognoz natijalari qoʻy va echkilar bosh sonining yiliga oʻrtacha 4,1% surʼatda oʻsishini koʻrsatadi.