TALABALARDA INTELLEKTUAL MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Jumayeva, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oliy taʼlim tizimida talabalarda intellektual madaniyatni shakllantirishning asosiy omillari tahlil qilingan. Intellektual madaniyat shaxsning bilim olish, tanqidiy fikrlash, mustaqil tadqiqot olib borish va axborotlarni qayta ishlash qobiliyatlarini oʻz ichiga oluvchi murakkab tuzilma sifatida koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra, talabalarning intellektual madaniyatini rivojlantirishda pedagogik, psixologik, ijtimoiy-madaniy va axborot-texnologik omillar kompleks taʼsir koʻrsatishi aniqlangan.