CHOLGʻU SOZLARINING YOSHLARNING MAʼNAVIY YUKSALISHIDAGI OʻRNI VA AHAMIYATI (DUTOR VA RUBOB SOZLARI MISOLIDA) - Shokirov, Tohirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada cholg‘u san’atining (dutor,rubob) jamiyat ma’naviy yuksalishida o‘rni va ahamiyati haqida fikrlar yuritilgan. Cholg‘u ijrochiligining talaba uchun ma’naviy yuksalishida o‘rni kattaligi hamda o‘z kasbining mohir ijrochisi bo‘lishi katta ahamiyatga ega. Cholg‘u ohangi nafaqat musiqiy ohang inson ongida uni yahshilikka, ezgulikka yetaklovchi jozibali san’atdir.