AXBOROTLASHGAN JAMIYATDA SUNʼIY INTELLEKT VA IJTIMOIY JARAYONLAR DIALEKTIKASI - Toshboboyev, Maksud (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada bugungi Axborotlashgan jamiyatda axborotning naqadar qudratli kuchga aylanganligi bunda toʻrtinchi sanoat inqilobi asosida rivojlangan sunʼiy intellekt hamda uning natijasida yuzaga kelgan ijtimoiy, iqtisodiy, axloqiy va madaniy jarayonlar ilmiy tahlil qilingan. Shuningdek sunʼiy intellektni inson hayoti bilan bogʻliqligi ayniqsa ijtimoiy jarayonlar taʼlim, sogʻliqni saqlash va xizmatlar koʻrsatish sohalarida amalga oshirilgan ulkan oʻzgarishlar falsafiy tahlil qilingan.