ПЕНСИЯ ЖАМҒАРМАСИ ДАРОМАДЛАРИ ҲАЖМЛАРИГА ОМИЛЛАР ТАЪСИРИНИНГ ЭКОНОМЕТРИК ТАҲЛИЛИ - Ачилов, Уйғунжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда пенсия жамғармаси даромадлари ҳажми ўзгаришларига макроиқтисодий омиллар таъсирини баҳоловчи эконометрик моделлаштириш амалга оширилган. Пенсия жамғармаси даромадлари ўзгаришларига таъсир этувчи омиллар аниқланган ҳамда уларнинг статистик кўрсаткичлари ўрганилган. Пенсия жамғармаси даромадлари ҳажмига таъсир этувчи омиллар сифатида тадқиқотда иқтисодиётда бандлар сони ҳамда базавий ҳисоблаш миқдори кўрсаткичлари олинган.