POSTHAQIQAT SIYOSATI: ALTERNATIV AXBOROT OQIMLARI ORQALI DEZINFORMATSIYA - Norboʻtayev, Islombek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy siyosiy jarayonlarda posthaqiqat fenomeni hamda alternativ axborot oqimlari orqali tarqatilayotgan dezinformatsiya jarayonlari tahlil qilinadi. Raqamli media, ijtimoiy tarmoqlar va alternativ platformalar orqali jamoatchilik ongiga taʼsir koʻrsatish mexanizmlari ochib beriladi. Shuningdek, yolgʻon xabarlar, soxta narrativlar, algoritmik filtrlash va propaganda kabi omillar siyosiy kommunikatsiya hamda fuqarolarning qaror qabul qilish jarayoniga qanday taʼsir etishi yoritiladi. Maqola posthaqiqat siyosatining milliy axborot xavfsizligi, demokratik institutlar va media savodxonlik darajasi bilan uzviy bogʻliqligini ilmiy asosda tahlil etib, bu sohada samarali qarshi choralarni ishlab chiqish zarurligini taʼkidlaydi.