AXBOROTLASHGAN JAMIYAT SHAROITIDA MILLIY OʻZLIKNI ANGLASHNING TRANSFORMATSIYASI - Ergashev, Alijon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada axborotlashgan jamiyat sharoitida milliy oʻzlikni anglash jarayonining transformatsiyalanishi tahlil qilingan. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi, global axborot makonining shakllanishi sharoitida milliy oʻzlikni anglash jarayonining yangi xususiyatlari, shakllari va ifodalanish usullari koʻrsatib berilgan. Virtual makon va tarmoq jamiyati sharoitida milliy oʻzlikning saqlanishi va rivojlanishi masalalari, milliy qadriyatlarni saqlab qolish va rivojlantirishning yangi mexanizmlari ochib berilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar orqali milliy madaniyatlarning oʻzaro taʼsiri, milliy oʻzlikning transformatsiyalanishi va kibermakonda milliy manfaatlarni himoya qilish masalalari tahlil etilgan.