AXBOROTLASHGAN JAMIYATDA OTA-ONA VA BOLA MUNOSABATLARINING YANGI MODELI - Elmuradova, Surayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada axborotlashgan jamiyat sharoitida ota-ona va bola oʻrtasidagi munosabatlarning mazmuni, shakli va kommunikativ xususiyatlari ijtimoiy-falsafiy hamda pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar taʼsirida bolalarning ijtimoiylashuv jarayoni, oilaviy tarbiya mexanizmlaridagi oʻzgarishlar hamda yangi ota-onalik kompetensiyalarining shakllanishi yoritilgan. Tadqiqot axborot makonida xavfsiz, konstruktiv va gumanistik munosabat modelini taklif etadi.