RAZIYY AD-DIN AS-SARAXSIY HAYOTI VA ASARLARI HAQIDA ILK MAʼLUMOTLAR - Bobamirzayev, Abdulaziz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada moʻgʻullar bosqiniga qadar davrda yashagan, asli oʻrta osiyolik, bugungi Yaqin Sharq hududida yashab, faoliyat olib borgan hanafiy huquqshunosi Raziyy ad-din as-Saraxsiy hayoti va ijodi yoritilgan. Maqolada keltirilgan ilmiy maʼlumotlar qoʻlyozma va asl tarixiy manbalarga asoslangani bilan ahamiyatlidir.