VIRTUAL MULOQOTDA SHAXSLARARO MUNOSABATLARNING TRANSFORMATSIYASI VA UNING AXLOQIY JIHATLARI - Muhammadiyev, Bekzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada virtual muloqot sharoitida shaxslararo munosabatlarning oʻzgarishi, ularning mazmuni va shakllanishiga taʼsir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Axborotlashgan jamiyatda kommunikatsiya jarayonlarining raqamli vositalar orqali amalga oshirilishi natijasida yuzaga kelayotgan ijtimoiy-psixologik va axloqiy muammolar yoritiladi. Tadqiqotda virtual muloqotning oʻziga xos xususiyatlari, identifikatsiya jarayonining oʻzgarishi, onlayn muhitda shaxslararo masʼuliyat, ishonch, hurmat va etik meʼyorlarning shakllanishi kabi masalalar oʻrganiladi. Maqola raqamli muhitning ijtimoiy munosabatlarga taʼsirini baholash hamda axloqiy xulq-atvorning barqarorligini taʼminlashga oid takliflarni ishlab chiqishga qaratilgan.