DAVLAT XARIDLARI VA TENDER SAVDOLARIDA RAQOBATGA QARSHI XATTI-HARAKATLARNING HUQUQIY OQIBATLARI - Mahmarahimov , Ixtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Davlat xaridlari zamonaviy bozor iqtisodiyotining ajralmas elementi boʻlib, budjet mablagʻlaridan oqilona foydalanish, tadbirkorlar uchun adolatli raqobat sharoitini yaratish va korrupsiyaning oldini olishda muhim ahamiyat kasb etadi. Shu bois xarid jarayonida raqobatga zid har qanday kelishuvlar iqtisodiy zarar keltiruvchi hamda huquqiy javobgarlikka sabab boʻluvchi jiddiy qonunbuzarlik sifatida baholanadi.