JINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHDA TEZKOR-QIDIRUV FAOLIYATI USULLARINING NAZARIY VA AMALIY AHAMIYATI - Djuraev, Farxod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jinoyatchilikka qarshi kurash jarayonida tezkor-qidiruv faoliyati usullarining nazariy va amaliy ahamiyati, xususan shaxsiy izquvarlik usulining mohiyati yoritilgan. Shaxsiy izquvarlik yakka tadbir sifatida emas, balki tizimli jarayon va maqsadli yoʻnaltirilgan tezkor-qidiruv tadbirlari majmuasi sifatida tahlil qilinadi. Ilmiy manbalardagi turli yondashuvlar, olimlar fikrlari hamda ularning baholari qiyosiy tarzda oʻrganilib, shaxsiy izquvarlikning tezkor-qidiruv faoliyatidagi oʻrni va ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, shaxsiy izquvarlik usulini amalga oshirishda xodimlardan kasbiy tayyorgarlik, taktik bilimlar va mustaqil qaror qabul qilish qobiliyati talab qilinishi taʼkidlanadi. Maqolada shaxsiy izquvarlik usulining huquqiy, amaliy va nazariy asoslari bilan bir qatorda uni samarali tatbiq qilishdagi muammolar ham koʻrsatib oʻtilgan.