OʻZBEKISTONDA QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARIDAN FOYDALANISH SOHASIDA SUGʻURTA MEXANIZMINI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Sadikova, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanishda sugʻurta mexanizmini shakllantirishning huquqiy va amaliy jihatlari yoritiladi. Normativ baza hamda xalqaro tajriba tahlil qilinib, mavjud texnik xatarlar koʻrsatiladi. QTEM loyihalarida xavfsizlik va barqarorlikni oshirish uchun majburiy sugʻurtani joriy etish zarurligi asoslanadi.