OʻZBEK TILINI IKKINCHI TIL SIFATIDA OʻQITISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISHNING TAMOYILLARI - Habibullayeva, Shoira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oʻzbek tilini ikkinchi til sifatida oʻqitishda interaktiv metodlar qoʻllanilishining zaruriyati, ularning nazariy asoslari va amaliy qoʻllanish tamoyillari yoritilgan. Interaktiv oʻqitish kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish, madaniy tushunchani kengaytirish hamda oʻquvchini faol subyektga aylantirishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqot natijalari ushbu metodlarning samaradorligini oshirish uchun shart-sharoitlar va tavsiyalarni taklif qiladi.