INNOVATSIYA VA IJTIMOIY MADANIY RIVOJLANISH - Tojaliyev, Abdukosim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Hozirgi davrda globalizm sharoitida insoniyat boshidan kechirayotgan muammolardan biri ijtimoiy masalalardir. Global xarakterga ega bo‘lgan integratsion jarayonlar bevosita innovatsiyalarga bog‘liqdir. Jahondagi yetakchi ilmiy markazlarda yangi ijtimoiy voqelikni, yaʼni insoniyat innovatsion dunyosini shakllantirish zaruriyati haqidagi fikrlar ilgari curilmoqda. Shuningdek, innovatsiya muammocini iqticodiy rivojlanishning maʼlum davrdagi asosiy manbai cifatida iqtisodiy fanlar o‘rganilgan. Shuning uchun ham ushbu ilmiy muammo uzoq vaqtdan beri tadqiqotchilar nazaridadir. Taʼkidlash lozimki, iqtisodiy fanlar innovatsiyani birinchi navbatda, texnik-texnologik innovatsiyalar nuqtai nazaridan tadqiq qilgan.