GLOBALLASHUV JARAYONIDA SHAXS MAʼNAVIYATINING TRANSFORMATSIYASI VA BEGONALASHUV MUAMMOSI - Eshmurodov, Nabillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli tsivilizatsiya sharoitida shaxsning maʼnaviy begonalashuvi fenomeni ilmiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Madaniy chegaralarning zaiflashuvi, ommaviy madaniyatning kuchayishi va raqamli muhit taʼsiri insonning maʼnaviy oʻzligidan uzoqlashuviga olib kelishi koʻrsatiladi. Maʼnaviy-axloqiy qadriyatlarning izdan chiqishi shaxs identifikatsiyasi va ijtimoiy barqarorlikka salbiy taʼsir qilishi asoslanadi. Begonalashuvning subyekt, obyekt va vositalari izohlanib, uning kuchayishida texnika-texnologiya rivojining oʻrni yoritiladi.