GLOBALLASHUV SHAROITIDA OʻZBEK MILLIY OILASINING IJTIMOIY-FALSAFIY MASALALARI - Najimidinova, Dilnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
XXI asr globallashuv jarayonlari barcha jamiyatlarning ijtimoiy institutlariga, shu jumladan oila tuzumiga ham chuqur taʼsir koʼrsatmoqda. Oʼzbek milliy oilasi ming yillik anʼanalar va qadriyatlarga ega boʼlib, bugungi kunda modernizatsiya va globallashuv taʼsirida oʼziga xos ijtimoiy-falsafiy muammolarga duch kelmoqda. Oilaning barqarorligi va rivojlanishi nafaqat shaxsiy, balki milliy xavfsizlik masalasi sifatida qaralishi lozim.