JAMIYATDA MAʼNAVIY-AXLOQIYLIKNI YUKSALTIRISHDA SHAXS MASʼULIYATINI OSHIRISH OMILI - Otokulov, Abror (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada jamiyatda maʼnaviy-axloqiy fazilatni yuksaltirish, ijtimoiy muhit, shaxs masʼuliyatining shakllanib borishi, ijtimoiy hayotimiz yangilanib borayotganligi, insonning ongi va ruhiyati bilan chambarchas bogʻlangan maʼnaviyat tushunchalari har bir jamiyat aʼzosi uchun muhim hisoblanishi, jamiyat, xalq farovonligiga erishish yoʻlida masʼuliyatlilik fazilatining oʻrni, oʻz xulqi va faoliyatini tartibga sola olmasligi bilan bogʻliq holatlarida irodasizlikni ifoda etishi, insonning oʻzini alohida vujud sifatida butun borliqdan ajrata bilishi, baholashi va qadriyat sifatida anglashi, erkinlik va zarurat kategoriyalarining oʻzaro nisbati, masʼuliyatning asosiy funksiyalari, oilada erning xotini, xotinning eri oldidagi, ular ikkovining farzandlari, farzandlarning ota-onalari oldidagi masʼuliyati, aloqiy fazilatlardan biri husni xulq kabilar yoritilgan.