PROKURATURA ORGANLARINING YOSHLAR OʻRTASIDA HUQUQBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASINI AMALGA OSHIRISH BORASIDA HAMKORLIK FAOLIYATI - Urakov, Djaxongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada prokuratura organlarining yoshlar oʻrtasida huquqbuzarliklar profilaktikasini amalga oshirishdagi oʻrni, ular tomonidan boshqa davlat organlari, huquqni muhofaza qiluvchi idoralar, mahalla, taʼlim muassasalari hamda jamoat tashkilotlari bilan olib borilayotgan oʻzaro hamkorlikning nazariy va amaliy jihatlari tahlil etilgan. Shuningdek, prokuratura organlarining ichki va tashqi hamkorligi, yoshlar huquqlari, erkinliklari va manfaatlarini himoya qilishdagi roli, jinoyatchilikni erta oldini olishga qaratilgan mavjud tajriba va konseptual yondashuvlar yoritilgan. Muallif tomonidan ushbu yoʻnalishda normativ-huquqiy bazani takomillashtirish, hamkorlik mexanizmlarini kuchaytirish, yangi axborot tizimlarini joriy etish zarurati asoslab berilgan. Maqola yakunida prokuratura organlari faoliyatini “Taraqqiyot strategiyasi”da belgilangan vazifalar bilan uygʻunlashtirishning ahamiyati ochib berilgan.