DEGGARON MASJIDINING SOVET O‘LKASHUNOSLARI TOMONIDAN O‘RGANILISHI - Gadoyev, Dadaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada Deggaron masjidining tarixiy-arxitektura xususiyatlari va uning Sovet davri olimlari hamda oʻlkashunoslari tomonidan oʻrganilish jarayoni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida masjidning qurilish bosqichlari, rejalashtirish yechimlari va arxeologik kuzatuvlar asosida shakllangan ilmiy xulosalar koʻrib chiqiladi. Shuningdek, sovet olimlarining yondashuvi, ularning ishlari manba sifatida baholanishi hamda mazkur yodgorlikning ilmiy muomalaga kirib kelishidagi oʻrni yoritiladi. Maqola Deggaron masjidining oʻrganilish tarixini tizimli ravishda tahlil etib, yodgorlikning bugungi arxitektura merosidagi ahamiyatini asoslab berilgan.