БАДИИЙ ОБРАЗ ТАСНИФИ, ТИПОЛОГИЯСИ ВА БАДИИЙ-ФУНЦИОНАЛ ХУСУСИЯТЛАРИ - Ахмедова, Азиза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада адабиётшуносликнинг марказий тушунчалардан бўлган бадиий образнинг илмий-назарий масалалари таҳлил қилинди. Хусусун, “образ” атамасига берилган таърифлар, образ типологияси диққат марказида бўлди. Бадиий образ турларининг ўхшаш ва фарқли томонлари, асардаги функциялари таҳлил қилинди.