TASVIRIY SAN’AT FANLARINI O‘QITISHDA O‘QUVCHILAR O‘QUV-IJODIY FAOLIYATINI INTEGRATIV RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Kurbonova, Shoxsanam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada tasviriy san’at fanlarini va janrlarini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning o‘quvijodiy faoliyatini integrativ yondashuv asosida rivojlantirish metodikasi yoritilgan. Maqolada tasviriy san’atning nazariy va amaliy jihatlarini boshqa fanlar bilan uzviy bog‘liq holda o‘qitish, o‘quvchilarda ijodiy fikrlash, tasavvur, badiiy tafakkur va kasbiy yo‘naltirilgan kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Integrativ ta’lim texnologiyalari, sinergetik yondashuv, muammoli va loyiha asosida o‘qitish metodlarining samaradorligi asoslab berilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning mustaqil ijodiy faoliyatini faollashtirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tasviriy san’at fanlarini o‘qitish sifatini oshirish, fanlararo bog‘liqlikni mustahkamlash hamda o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini kompleks rivojlantirish bo’yicha tavsiyalar berilgan.