OʻZBEKISTON VA JANUBIY KOREYA OʻRTASIDA OGʻIR SANOAT TARMOQLARINING RIVOJLANISHIDAGI OʻRNI - Esanova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekiston va Janubiy Koreya oʻrtasidagi iqtisodiy hamkorlikda ogʻir sanoat tarmoqlarining tutgan oʻrni tahlil qilinadi. Xususan, mashinasozlik, metallurgiya, kimyo va energetika sohalarida amalga oshirilayotgan qoʻshma loyihalar, investitsiyalar va texnologik almashinuv jarayonlari koʻrib chiqiladi. Tadqiqotda ikki davlat oʻrtasidagi hamkorlikning Oʻzbekiston sanoatini modernizatsiya qilish va iqtisodiy barqarorlikni taʼminlashdagi ahamiyati yoritib beriladi.