RAQAMLI MUHITDA ESTETIK IDROKNING XUSUSIYATLARI - Ibraximova, Dilorom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda raqamli muhit taʼsirida estetik idrokning shakllanishi, uning mazmuniy va funksional xususiyatlari tahlil etiladi. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, raqamli media, virtual makon va ijtimoiy tarmoqlar insonning estetik tajribasiga koʻrsatayotgan taʼsiri ijtimoiy-falsafiy va estetik yondashuv asosida yoritilgan. Maqolada estetik idrokning anʼanaviy va raqamli shakllari oʻrtasidagi farqlar ochib berilib, raqamli muhitda estetik qadriyatlarning transformatsiyasi tahlil qilingan. Shuningdek, est