ИНСОН КАПИТАЛИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ИСЛОМ СУҒУРТА ТИЗИМИНИ АМАЛГА ОШИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Асамходжаева, Шоира (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2022)
Мақолада инсон капиталини ривожлантиришда ижтимоий суғурта муносабатларининг аҳамияти ҳамда ислом суғурта тизимининг анъанавий суғуртадан фарқли жиҳатлари тадқиқ қилинган. Ўзбекистонда ислом суғуртаси шаклларидан бири бўлган такафулни амалга ошириш йўналишлари ўрганиб чиқилган.