OILA INSTITUTINI MUSTAHKAMLASH KONSEPSIYASI - OILA VA JAMIYAT IJTIMOIY BARQARORLIGINING MEZONI - Muxammadiyeva, Oliya (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada oila institutini mustahkamlashga doir konseptual yondashuvlar ijtimoiy barqarorlik mezoni sifatida tizimli tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda oila va jamiyat oʻrtasidagi uzviylik, huquqiy meʼyorlar bilan axloqiy qadriyatlar uygʻunligi, shuningdek davlat siyosati, maʼnaviy barqarorlik va milliy identitetning oila institutini rivojlantirishdagi oʻrni ilmiy asosda yoritilgan. Falsafiy, aksiologik va sivilizatsiyaviy yondashuvlar asosida oila fenomenining strategik mohiyati ochib beriladi, uning jamiyatning maʼnaviy, madaniy va ijtimoiy rivojlanishidagi roli koʻrsatib beriladi. Shuningdek, maqolada oila institutini mustahkamlashning amaliy yoʻnalishlari, ijtimoiy barqarorlikni taʼminlashdagi mexanizmlar va davlat siyosatining ushbu jarayondagi ahamiyati muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari, oila institutining mustahkamligi nafaqat shaxsiy va oilaviy farovonlikni, balki butun jamiyatning ijtimoiy barqarorligini taʼminlash uchun muhim mezon ekanligini koʻrsatadi.