MILLIY IDENTIKLIKNING TRANSFORMATSIYASI VA IJTIMOIY INTEGRATSIYA: OʻZBEKISTONDAGI KOREYS DIASPORASI TAJRIBASI - Oʻsarkulov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekistondagi koreys diasporasining milliy identikligi ijtimoiy-falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Diaspora identikligi polietnik jamiyat sharoitida shakllanuvchi ijtimoiy-madaniy fenomen sifatida talqin etiladi. Tadqiqotda koreys diasporasining tarixiy xotira, madaniy meros va ijtimoiy moslashuv jarayonlari bilan bogʻliqligi ochib beriladi. Shuningdek, milliy identiklikning saqlanishi va transformatsiyasi masalalari integratsiya va madaniyatlararo muloqot kontekstida yoritiladi. Maqola natijalari polietnik jamiyatda diasporalar identikligini anglashda muhim nazariy ahamiyatga ega.