INGLIZ VA O‘ZBEK MATNLARIDA STILISTIK TASVIR VOSITALARI - Duvlaeva, Nozigul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqola ingliz va oʻzbek badiiy matnlarida qoʻllaniladigan stilistik tasviriy vositalarni qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi metafora, oʻxshatish, epitet, personifikatsiya, giperbola va litota kabi stilistik birliklarning badiiy nutqdagi funksional va estetik rolini aniqlash, shuningdek, ularning milliy-madaniy xususiyatlarini oʻrganishdan iborat. Tadqiqot jarayonida deskriptiv, qiyosiy-tahliliy va kontekstual tahlil metodlaridan kompleks tarzda foydalanildi.