INKLYUZIV TA’LIM UCHUN PEDAGOGIK STRATEGIYALAR - Turdiyeva, Dilorom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim sharoitida inklyuziv ta’limni samarali amalga oshirishni ta’minlovchi pedagogik strategiyalar kompleks tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’limning nazariy va metodologik asoslari, asosiy pedagogik tamoyillari, o‘qitish metodlari hamda ta’lim jarayonini tashkil etish shakllari, shuningdek, alohida ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan o‘quvchilarni o‘qitishda differensial va individuallashtirilgan yondashuvlar yoritib beriladi. Maqolada ta’lim natijalarini baholash strategiyalariga hamda ta’limning ochiqligi va sifatini oshirish vositasi sifatida raqamli texnologiyalarning imkoniyatlariga alohida e’tibor qaratiladi. Ushbu maqola umumta’lim va oliy ta’lim tizimida faoliyat yuritayotgan pedagoglar, ilmiy tadqiqotchilar va ta’lim siyosati sohasidagi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.