XORIJIY (CHET EL) VA MAHALLIY (MILLIY) INVESTITSIYA TUSHUNCHALARINING ILMIY-NAZARIY TAVSIFI, ULARNING BOZOR IQTISODIYOTIDAGI OʻRNI VA AHAMIYATI - Dilboboyev, Nozimbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada xorijiy (chet el) va mahalliy (milliy) investitsiya tushunchalarining ilmiy-nazariy mazmuni hamda ularning bozor iqtisodiyotidagi oʻrni tahlil qilinadi. Investitsiya tushunchasining iqtisodiy va huquqiy mohiyati, investor va tadbirkor kategoriyalarining farqi, shuningdek, investitsiya munosabatlarining subyektlari va obyektlari yoritiladi. Xalqaro huquqiy hujjatlar va ikki tomonlama investitsiya bitimlari asosida xorijiy investitsiyalarning tashqi moliyalashtirish manbai sifatidagi ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari investitsiya huquqini nazariy jihatdan rivojlantirish va huquqiy tartibga solishni takomillashtirish uchun ahamiyatlidir.