UCHINCHI RENESSANS SHAROITIDA VATANPARVARLIK GʻOYASINING MAʼNAVIY-HUQUQIY MOHIYATI (Oʻzbekiston tajribasi va xorijiy yondashuvlar qiyosida) - Muxitdinova, Firyuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada Yangi Oʻzbekistonda Uchinchi Renessans gʻoyasining maʼnaviy-huquqiy asoslari tahlil qilinib, vatanparvarlik tushunchasining ijtimoiy, maʼnaviy va huquqiy mohiyati ochib berilgan. Muallif vatanparvarlikni milliy davlatchilikni mustahkamlash, fuqarolik jamiyatini rivojlantirish hamda yosh avlodni barkamol shaxs sifatida tarbiyalashning muhim omili sifatida asoslaydi. Shuningdek, maqolada Oʻzbekistondagi vatanparvarlik strategiyasi AQSH tajribasi bilan qiyosiy tahlil qilinib, milliy va umuminsoniy qadriyatlar uygʻunligi masalalari yoritilgan.