МАҲКУМЛАРНИ АХЛОҚАН ТУЗАТИШ ВОСИТАЛАРИНИ ҚЎЛЛАШ БЎЙИЧА АЙРИМ ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИ - Матчанов, Фахриддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада муаллиф томонидан озодликдан маҳрум этиш тариқасидаги жиноий жазони ўтаётган маҳкумларни ахлоқан тузатиш воситаларини қўллаш бўйича Финляндия, Швейцария, Германия ва бошқа илғор хорижий давлатлар тажрибасига оид айрим жиҳатлар ёритилган. Жумладан мазкур мамлакатларда турмаларда маҳкумларнинг таълим олишига ва касб-ҳунар ўрганишига ҳам жиддий эътибор қаратилганлиги ёритилган.