SOPOLLI-KOʻZALI ARXEOLOGIK QATLAMLARIDA SHIMOLIY DASHT QABILALARINING IZLARI - Djurayev, Ikrom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada shimoliy Baqtriyada koʻchmanchi chorvador va oʻtroq aholi oʻrtasidagi ijtimoiy, iqtisodiy va xoʻjalik aloqalarini tahlil qilishda, dehqonchilik va chorvachilik sohasidagi yutuqlar, oʻtroq manzilgohlarning paydo boʻlishi va ularning shaharlarga aylanishi kabi tarixiy jarayonlarni bugungi kun nuqtai nazaridan tahlil qilishga eʼtibor qaratilgan.