ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR MEROSINING TARIXIY VA MAʼNAVIY TAHLILI - Qahhorov, Shohjaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada buyuk davlat arbobi, shoir va mutafakkir Zahiriddin Muhammad Boburning hayoti, siyosiy faoliyati hamda ilmiy-maʼnaviy merosi tarixiy-konkret yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda Bobur shaxsiyatining koʻp qirrali mohiyati, uning ijodida vatan sogʻinchi, tarixiy xotira va milliy oʻzlik masalalarining tutgan oʻrni ochib beriladi. “Boburnoma” asari muhim tarixiy, geografik, etnografik va madaniy manba sifatida baholanib, Bobur merosining jahon ilmiy muomalasidagi ahamiyati yoritiladi.