INSON ONGINING TABIATINI OʻRGANISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - Alimatova, Nargis (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada ong muammosi zamonaviy falsafaning alohida inson miyasining funksiyasini oʻrganuvchi sohasi sifatida unda tadqiq etiladigan masalalar nazariy jihatdan tahlil etilgan. Ong muammosi ontologiyaning muhim bir qismi sifatida tavsif etilgan. Falsafa tarixida ong muammosiga boʻlgan yondashuvlar oʻrganilgan. Hozirgi zamon inson ongining tabiatini oʻrganishning zamonaviy tendensiyalari tadqiq etilgan.