ABU RAYHON BERUNIY ASARLARIDA FANLARNING INSON HAYOTIDAGI OʻRNI MASALALARI - Nosirxodjayeva, Gulnora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqola Abu Rayhon Beruniyning keng va koʻp qirrali ilmiy merosining kam oʻrganilgan muhim tarkibiy qismlaridan biri boʻlgan falsafiy-tarixiy ishlari va uning bir necha mintaqalar xalqlarining falsafa tarixini tadqiq etishga qoʻshgan hissasini oʻrganishga bagʻishlanadi.