CHET TILLARINI O‘RGANISHDA SO‘Z YODLASHNING AHAMIYATI - Fozilov, Arabjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Hozirgi ko‘pchilik chet tili o‘rganuvchilar so‘z yodlash juda ahamiyatli ish ekanini hali to‘liq anglab yetmaganga o‘xshaydi mening nazarimda. Taʼlim sohasida hali tajribam juda katta bo‘lmasada, o‘quvchilar yangi so‘zlarni yodlashga loqayd bo‘layotganligini kuzatdim. Tabiiyki, so‘z boyligi bo‘lmasa, chet tilidagi to‘rtda asosiy ko‘nikma: tinglab tushunish, o‘qib tushunish gapirish va yozish ko‘nikmalarini rivojlantirib bo‘lmaydi. Shu kunga qadar ko‘plab tilshunoslar so‘z yodlash usullari haqida ko‘plab maqolalar va kitoblar yozishgan bo‘lsada, bu maqola ham oldingilarni to‘ldirib boyitadi degan niyatda va o‘quvchi va ustozlar uchun birdek foydali bo‘ladi degan umidda yozilyapti.