O‘LMAS UMARBEKOVNING “YOZ YOMG‘IRI” QISSASIDA JINOYATNI O‘RGANISHDA RETROSPEKSIYA USULI - Bozorova, Nasiba (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Detektiv asar syujetida retrospeksiya – avval bo‘lib o‘tgan voqeani eslash muhim ahamiyatga ega. Bu usul asosida jinoyat sabablari va uning yashirin motivlari, qahramonlarning sirli harakatlari yoritiladi hamda detektiv mazmun yanada chuqur ifodalanadi, jinoyatga doir ko‘plab axborot, faktik ma’lumotlar beriladi. Mazkur maqolada O‘lmas Umarbekovning “Yoz yomg‘iri” qissasida jinoyatni ochishda retrospeksiya usulidan qanday foydalanilgani tahlil etilgan. Shuningdek, yurist-talabalarga ushbu detektiv qissani o‘qitishning ahamiyati haqida so‘z yuritilgan.