PROKURATURA ORGANLARIGA QABUL QILISHDA NOMZODLARGA QOʻYILGAN TALABLAR, XIZMATGA QABUL QILISH VA YOSH MUTAXASSISLAR BILAN ISHLASHGA DOIR FAOLIYATNI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Alijanov, Ilhomjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida huquqiy demokratik davlat barpo etish jarayonida prokuratura organlarining oʻrni va ahamiyati, xususan, prokuratura organlariga xizmatga qabul qilish hamda yosh mutaxassislar bilan ishlash faoliyatining huquqiy asoslari va takomillashtirish istiqbollari ilmiy tahlil qilingan. Amaldagi qonunchilik, idoraviy normativ-huquqiy hujjatlar va huquqni qoʻllash amaliyoti asosida xizmatga qabul qilish bosqichlari, nomzodlarga qoʻyiladigan talablar, ochiqlik va shaffoflik masalalari yoritilgan. Xalqaro standartlar va xorijiy tajriba tahlili asosida prokuratura organlariga xizmatga qabul qilish jarayonini qonun darajasida tartibga solish, ochiqlikni taʼminlash hamda korrupsiyaviy xavf-xatarlarni kamaytirishga doir takliflar ilgari surilgan.