FUQAROLARNING KONSTITUTSIYAVIY HUQUQ VA ERKINLIKLARIGA QARSHI JINOYATLAR HUQUQIY MOHIYATI - Sarsenbaeva, Aynura; Tanirbergenov, Sultanbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada inson huquqlari va erkinliklari tushunchasi, ularning xalqaro huquqiy hujjatlarda mustahkamlanganligi va inson huquqlarini buzish boʻyicha jinoyatlar, ularga qoʻllaniladigan javobgarlik choralari aks ettiriladi. Inson huquqlarining oliy qadriyat sifatida eʼtirof etilishi va Oʻzbekiston Respublikasi qonunchiligining inson huquqlarini taʼminlashdagi oʻrni va shu qatorda davlat organlarining masʼuliyati oʻrganiladi. Shuningdek inson huquqlarini himoya qilish boʻyicha xorijiy davlatlar huquqiy hujjatlari koʻrib chiqiladi.