ЖОНДОР ТУМАНИ ТОПОНИМЛАРИ СЕМАНТИКАСИ - Ахматова, Интизора (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2022)
Мақолада топонимлар халқнинг миллий-маънавий бойлиги эканлиги, Жондор тумани жой номларининг лексик, эътимологик хусусиятларини мисоллар асосида ёритиш мақсад қилинган. Топонимларнинг шаклланишида ҳар бир халқнинг миллий анъаналари, дунёқараши, касб-корининг намоён бўлиши баён этилади. Топонимларнинг номланиш тарихи, келиб чиқиши, маъно нозикликларининг моҳияти ҳақида фикр юритилади.